Biz Kimiz

Biz Kimiz

Derneğimiz  ‘’Havalimanları Ulaştırma Çalışanları Derneği’’ adı altında 2017 yılı Ağustos ayında merkezi  KAYSERİ olmak üzere kurulmuş ve aktif olarak faaliyetlerine 2018 yılı Mart ayında başlamıştır. Derneğimizin üyeleri Sivil Havalimanlarında DHMİ  İşletme Daire Başkanlığı Makine Şube Müdürlüğü bünyesinde Merkez Teşkilatı ile Türkiye Havaalanlarında yıllardır havacılık sektörüne hizmet eden; havacılık sektörünün güvenli bir şekilde işleyişi için DHMİ araç envanterinde bulunan genel maksatlı otomobil, kamyonet, otobüs, jeep, pick up, ambulans gibi binek araçlarla birlikte; yüksek teknolojiye sahip kar mücadele araçları, greyder, forklift, kazıcı-yükleyici(beko loader), de-icing sıvı serpme aracı, pist süpürge aracı, lastik izi silme aracı, pist çizgi makinesi, yükselebilir platform, kar püskürtme aracı(rotatif) vb. Özel maksatlı araçların sevk ve idaresini yerine getirmekle görevli, konusunda yeterli bilgiye sahip, kullanılan sistem ve teknolojiyi tanıyan, özelliklerini bilen, bilgisini endüstriyel sistem ve ekipmanlara uygulayabilen üretim ve hizmet sektörlerinde çalışacak Tekniker düzeyinde bilgi ve donanıma sahip, temini ve istihdamı yıllarca süren ehliyet, sertifika ve eğitime tabi; Ünvanı Şoför ve İş Makinesi Operatörü olan personellerden oluşmaktadır.

Haftanın yedi günü yirmi dört saat, yılda üç yüz altmış beş gün, resmi tatil, bayram, yılbaşı demeden kendi sosyal hayatlarından fedakarlık ederek ülkemizin dört bir tarafında, görevini onuru ile yürüten Şoför ve İş Makinesi Sürücülerinin birlikteliğinden oluşan ‘HAVALİMANLARI  ULAŞTIRMA ÇALIŞANLARI DERNEĞİ’ üyelerinin mesleki, ekonomik, sosyal ve yasal çıkarlarını sağlamak, korumak ve geliştirmek, bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerine maddi ve manevi destek sağlamak amaçlarının yanı sıra; Ülkemiz Sivil Havacılığının gelişimine ve özendirilmesine katkıda bulunmak,Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü(ICAO), 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu ve Bağlı bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın  ilgili Bölüm, ek ve yönetmelik hükümleri çerçevesinde gelişmeleri takip edip üyeleriyle paylaşmak ve teknolojik gelişmeleri ilgili Müdürlüklerle koordineli bir şekilde hava alanlarının işleyişini en verimli düzeye çıkarmak amacının yanı sıra, mesleğinin tanıtımı ve etkinliğinin artırılması ile tercih edilen, saygın bir meslek haline gelmesi adına Ulusal ve Uluslararası her  platformda mesleğinin temsil edilmesi, Sivil toplum örgütleri ile uyum içerisinde çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuştur.